hallgato_diakszervezet

Hozd ki a legtöbbet az egyetemi évekből! – Légy tagja egy diákszervezetnek

Kevésnek érzed az egyetemi oktatást és további szakmai fejlődésre vágysz? Szeretnél új barátokat szerezni, egy összetartó közösséghez tartozni? Akkor érdemes körülnézned, hogy az egyetemeden milyen lehetőségeid vannak. Számos helyen várnak rád ugyanis a szakodhoz, érdeklődési körödhöz passzoló diákszervezetek! Miért érdemes csatlakozni? Cikkünkből kiderül!

Sokan nagy elvárásokkal és mérhetetlen izgalommal lépnek be első nap az egyetem kapuján. Egy olyan környezetbe, ahová gimis koruk óta vágytak, ahol a szakmai tudás elnyerése mellett új baráti társaságok is várják a frissen bekerült gólyát. Minden tinifilm ezt mutatja be, sőt a legtöbb ismerős, barát is így vélekedik. A sok vicces történet, amit a szülők meséltek mind-mind ebben a korszakban született. A középiskola után sokak számára igazi megváltás az egyetem, itt már nincs helye kiközösítésnek, ide érett hallgatók járnak hasonló érdeklődési körrel.

Nem hiába várják rengetegen ezt az időszakot, mert minden adott, hogy tartalmas, szakmailag és emberileg egyaránt építő éveket tudhassunk magunk mögött.

Ám, arról senki sem beszél, milyen belépni egy előadóterembe, ahol 300 ember nyüzsög úgy, hogy jó esetben pár ismerősre lehet számítani. Az ismerkedéskor mindenki magára van utalva. A hallgatói önkormányzatok és egyéb hallgatói szervezetek néhol többek között ebben is szeretnének segítséget nyújtani. Sok helyen szerveznek a gólyatábor mellett külön integrációs programokat. Sokszor ez a hátszél elég is. Kialakulnak baráti társaságok, akik a gólyatáborban verődtek össze, vagy a közös órák, programok miatt.

A HÖK-ön kívül egyetemtől függően számos diákszervezetbe, szakkollégiumba egyaránt lehet jelentkezni, ahol új barátok, szorosabb közösség, több szakmai és közös kikapcsolódást biztosító program vár!

Ezek a csoportok ismerkedési lehetőséget nyújtanak szaktársakkal és idősebb diákokkal is. Így nem csak barátságok kötődhetnek, hanem mentorokat, idősebb segítőket is megismerhet az ember, ami valljuk be, jól jön elsőévesként. Emellett, ha további mélyebb ismeretek megszerzésére is lehetőséget adnak. Különböző programokon, plusz órákon lehet részt venni, ahol a közös fejlődés garantált.

A legtöbb diákszervezet az őszi félév elején hirdet tagfelvételt az újonnan érkező gólyáknak és a lelkes felsőbb éveseknek. Viszont most is érdemes az egyetemek honlapját és a szervezetek közösségi média platformjait böngészni,  hiszen pár szervezet a tavaszi félévben is toboroz. A Budapesti Gazdasági Egyetemen többek között a Tourism Club of BGE,  Corvinuson pedig a Budapest Investment Club és az ÖCSI keres új tagokat. Egyetemtől függetlenül pedig február 14 és 27 között a Hallgató Magazinba is leadhatod jelentkezésedet. Ha kedvet kaptál, válaszd ki a számodra megfelelő szervezetet és légy a tagja egy új, szakmailag aktív közösségnek!