Ideje dolgozni? – TOP 3 népszerű diákmunka Budapesten

Az egyetemi évek alatt sok kiadással kell szembenéznünk. Tandíj, lakhatási költségek, szórakozás, a minimum kiadások fedezése is problémás lehet. A nyár beköszöntével pedig rengeteg program vár ránk, amiknek szintén jelentős anyagi vonzatai lehetnek. Mi erre a megoldás? Összegyűjtöttük és jellemeztük a legnépszerűbb, egyetemistabarát diákmunkákat Budapesten!

A diákmunkák régóta nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a cégek gyorsan, könnyen betanítható munkaerőhöz jutnak, a diákok pedig az órarendünkhöz igazítva rugalmasan kereshetnek pénzt. Az összekötő kapocs közöttük az iskolaszövetkezetek, mint például a Fürge Diák, Mind-Diák Szövetkezet vagy a Y Generáció iskolaszövetkezet, amik végig koordinálják a munka folyamatot és intézik az adminisztrációs ügyeket. Természetesen szövetkezet nélkül is lehet munkát vállalni, így viszont magunknak kell állást keresnünk és önállóan kell lebonyolítanunk a szerződési és ügyviteli folyamatokat. Na de lássuk, mik a legnépszerűbb munkák!

Futárkodás

Talán ez a munka egyeztethető össze legjobban az egyetemi tanulmányokkal a felsoroltak közül,hiszen itt magadnak osztod be az idődet, akkor vállalhatod el a műszakot, amikor neked megfelel. Ha szeretsz sportolni, kifejezetten jó választás, hiszen biciklis futárként körbetekerheted Budapestet. Természetesen robogóval, autóval is teljesíthetőek a távok. A legnépszerűbb kiszállítással foglalkozó cégek a Foodpanda és a Wolt, de számos egyéb helyen találhatsz ilyen típusú munkát, sőt sokszor diákmunka szövetkezeti tagság sem szükséges az ilyen típusú állások betöltéséhez.

Irodai munka

Az irodai munkák is nagyon népszerűek a diákok körében. Ezen munkakörök ráadásul számos esetben nyelvismerettel is kombinálhatóak. Ha rendelkezel angol, német, spanyol  nyelvtudással, legalább B2 szinten, akkor sok betöltendő telefonos, illetve irodai munkára számíthatsz. Egyrészt gyakorolhatod a nyelvet, másrészt pénzt is kereshetsz és megismerkedhetsz egy új vállalati környezettel. Ha beleillik a tanulmányaidba, talán még a szakmai gyakorlattal is összeegyeztetheted. Erről mindenképp érdemes munkába állás előtt tájékozódni.

Pultos

Pultosként legtöbb esetben nincs szükség semmilyen előképzettségre. Sokszor ott helyben az első pár napban tanítanak be, legyen szó bármilyen vendéglátó egységről. Egy pezsgő, változatos munkakörröl van szó,  ahol fontos a jó megjelenés és a nyitottság. A vendéglátás előnye és egyben hátrány, hogy egész nap emberekkel kell foglalkozni, ezért kimagasló kommunikációs és szociális képességekre van szükség. A műszakok hosszúsága miatt pedig a teherbírás is egy nagyon fontos szempont lehet!

Közös ezekben a munkákban, hogy nem csak nyáron, hanem tanítási időben is végezhetőek, csupán jó időmenedzsment és elköteleződés kell hozzájuk. Egy diákmunka emellett új kapcsolatokkal is járhat, amik később hasznunkra válhatnak karrierépítésünk során. Hatalmas előny, ha a diploma mellé munkatapasztalatot is szerzünk a szakunkhoz kapcsolódó területen. Ezt  mindenképp érdemes megfontolni és már az egyetemi évek alatt munkába állni.