A hónap egyetemista terméke – Nyert, vagy nem nyert?

Szeptemberi terméktesztelésünk augusztusban zajlott, mikor nagy gonddal vetettem bele magamat a hónap egyetemista termékébe. A fogalmak tisztázása végett: egyetemista terméknek számít az, amelyet az egyetemista diákok többsége szívesen venne igénybe. Fontos szempont volt, hogy megkapja-e az „egyetemista termék” titulust, bár legyünk őszinték, már a nevéből is sejtettük, mi lesz a végkimenetel.

A drinkIT kártyát két fiatal álmodta és valósította meg: Berni és Gergő, a csoda páros felkarolta az egyetemista közösséget és kihúzta őket a szürke ivós játékok unalmából. Gergő felel a pénzügyekért, és a logisztikai feladatokért. Berni a social felületeket és a weboldalt viszi, valamint a kreatív feladatok is az ő kezében összpontosulnak.

A drinkIT segítségével 51 színes, illusztrált kártyalap irányítja az estét, aminek tuti másnap az eredménye. Az univerzális, eredeti paklin kívül már külön girls és boys verzió is található a választékban, és folyamatosan dolgoznak az újabb témákon. 

A játék rendkívül egyszerű: akármennyien lehet játszani, és a poharakba is bármi kerülhet. Ennél több nem is nagyon kell, ha ivós játékról van szó. A pakli megkeverése után tegyétek olyan helyre, ahol mindenki eléri: a kártyalapokon utasítások szerepelnek, melyeket teljesítenie kell annak, aki felhúzta. Megsúgom: inni kell. 

A tesztelés alapját a következő pontok képezték: 1. Megfelel az egyetemista korosztály érdeklődésének? 2. Megfelel az egyetemisták anyagi helyzetének? 3. Illik az egyetemisták életmódjához? 

Egy 23-27 év közötti csoporttal teszteltem a játékot, melynek eredménye nagyon sok nevetés, hirtelen kiürülő palackok és némi kiesett idő lett. Őszinte leszek, tényleg rég szórakoztam ennyit egy ivós játékon. A feladatok rendkívül egyszerűek, mégis izgalmas rájönni, hogy vajon „Melyikünk a legcsendesebb?” vagy „Ki a drámakirálynő?”. Nagyon szórakoztató, közben pedig egymást és magunkat is jobban megismerjük, ami valljuk be, nem hátrány. Beszélgetésindítónak és verseny alapnak is tökéletes. 

Ami a kettes pontot illeti, a pakli 2990, a fóliázott verzió (nem árt) 3390 Forint. A nemek szerinti csomagok 3490 Forintba kerülnek. Úgy gondolom, az egyetemi polgároknak is barátságos ár. 

Dobpergés…: tőlem megkapja az egyetemista termék titulust. Szerintem szerezzetek be egyet Ti is a lapos bulik megmentőjeként. 

Amennyiben van ötletetek, mit teszteljek a következő hónapban, írjátok meg!

Az alábbi linken megtaláljátok a drinkIT weboldalát: https://www.drinkitcards.hu/