Keresés
Close this search box.

Legyél te is hallgatós! Jelentkezz hozzánk március 3-ig!

Diákszervezetek gólyáknak előadó

Fejlődj az egyetem mellett! – Diákszervezeti toborzási körkép

Egyetemre azért megy az ember, hogy tanuljon, fejlődjön a számára érdekes szakterületeken. Fontos viszont tudnunk, hogy az előadások és szemináriumok sokasága jellemzően inkább az elméleti tudás elsajátítására a legjobb. Számos lehetőségünk van viszont gyakorlati tudást szerezni az egyetem mellett, amely közül a diákszervezetek és szakkollégiumok remek megoldást nyújthatnak. Minden ősszel megannyi ilyen hallgatói szervezet indít toborzási időszakot, így bőven van lehetőségünk válogatni!

Borítókép: nikolayhg, Pixabay

Egyetemenként eltérő választék áll rendelkezésünkre aktív hallgatói szervezetekből. Jó tudni viszont, hogy ezen szervezetek sok esetben bármely egyetemről fogadnak jelentkezőket. Számos lehetőség, új közösségek és a saját képzésünket kiegészítő gyakorlati tapasztalatok is rendelkezésünkre állhatnak így, amelyekkel preferenciáinkhoz mérten mindenképp érdemes lehet élni. Újságírás, projektvezetés, gazdasági matematika, sport vagy épp kutatás. A lista szinte végtelen. Nézzük hát, hogy mely hallgatói szervezetek várják biztosan idén ősszel is a csatlakozni vágyókat.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinuson nagy hagyománya van a hallgatói szervezeteknek. Számos diákszervezet és szakkollégium várja a jelentkezőket a jellemzően félév eleji toborzási időszakokban. Menedzsment, turizmus, pénzügy, vállalkozás, sőt még prezentációtechnikai képzés témában is vannak lehetőségek. Az egyetemen elérhető diákszervezetek listáját egyébként ezen a linken keresztül is megtaláljátok!

University Business Club

A rendezvényszervezés, marketing, sales, HR és menedzsment területek mind részét képezik a University Business Club diákszervezet négy féléves Talent Programjának, amely segítségével számos gyakorlati projekten keresztül kaphattok betekintést a számotokra érdekes témákban. A szervezetről számos infót találhattok Facebook oldalukon, a jelentkezésre pedig egészen szeptember 23-ig van még lehetőségetek!

Luca Pacioli Társaság

Az ország első számviteltudománnyal és adózással foglalkozó egyetemi diákszervezete idén ősszel is várja a jelentkezőket. Az egyébként minden hallgató számára elérhető képzéseket tartó és a területet népszerűsítő diákszervezet rengeteg szakmai képzést nyújt tagsága számára vállalati partnerein keresztül, amelyek az üzleti szférában elengedhetetlen képességek megszerzéhez segíthetnek hozzá. A Luca Pacioli Társasághoz egyébként szeptember 30-ig adhatjátok le jelentkezéseteket, tagságotok pedig egy szóbeli fordulót és a próbaidőszakot követően lesz végleges.

Business IT Club

Az ország első business IT vonalon tevékenykedő diákszervezete nem csak a gazdaságinformatikus hallgatókat várja. A csatlakozás bárkinek jó lehetőség lehet, aki szeretne elmélyülni az IT világában, azonosulni tud a szervezet céljaival, és szeretne is aktív szerepet vállalni ezek megvalósításában. A Business IT Club idén ősszel szeptember 16, éjfélig várja a jelentkezőket.

AEGEE

Az AEGEE-Budapest egy egész Európát felölelő ernyőszervezet (AEGEE-Europe) tagszervezeteként 1990 óta létezik a Corvinuson. Az anyaszervezet egyébként Európa-szerte 160 városban van jelen 40 különböző országban, célja pedig egy előítéletektől mentes egységes Európa megteremtése és a fiatalok aktív szerepvállalásának növelése a társadalomban. A szervezet egyébként nem csak a Corvinuson van jelen, jelentkezni így számos egyetemről tudtok egészen szeptember 25-ig.

Tourism Club of Corvinus

A Tourism Club of Corvinus az ország első és legnagyobb turizmussal és vendéglátással foglalkozó diákszervezete, amely 2017-ben alakult. A CTC-nél betekintést nyerhetsz a turizmus szakma legtöbb ágába, és mindezt gyakorlatban is kipróbálhatod. A diákszervezet célja ugyanis, hogy tagjai mindenhol kiismerjék magukat a turizmus és vendéglátás, illetve gasztronómia területén. A szervezetbe szeptember 23-ig tudtok jelentkezni!

A Corvinuson egyébként a Hallgatói Önkormányzat által szervezett Diákszervezeti Expo is remek lehetőséget nyújt a diákszervezetek megismerésére, így aki csatlakozáson gondolkodik, annak mindenképp érdemes lehet ellátogatni a szeptember 14 és 15 között tartott eseményre.

Egyetemista gólyák, mint egy csapat
Kép: vait_mcright, Pixabay

Eötvös Loránd Tudományegyetem

Hallgatói Önkormányzat(ok)

Az ELTE kari hallgatói önkormányzataiban évről évre jellemzően számos egyetemista kezdi meg karrierjét a szervezetek különféle területein. Rendezvényszervezés, a hallgatók támogatása, projektvezetés, oktatás és számos más lehetőség áll a HÖK-ökhöz csatlakozni vágyók előtt. A toborzási folyamatok jellemzően már az őszi félévben elkezdődnek, amelyek során oktatásokon és egyéb közösségi eseményeken, majd a választásokon is részt kell venni a teljes jogú tagság megszerzéséhez.

Bibó István Szakkollégium

Első- és másodéves jogász és politológushallgatók számára remek lehetőséget jelent a Bibó, ahol az egyetemen megszerezhető szaktudás mellett mélyebb társadalomtudományi és nyelvi ismeretekre is szert lehet tenni. A szakkollégiumban minden tagnak lehetősége nyílik nemzetközileg elismert gyakorló jogászoktól és politológusoktól tanulni egy befogadó, önmegvalósításra buzdító közösségben. Az őszi jelentkezési időszak október harmadikán zárul, amelyet írásbeli és szóbeli forduló is követ.

Joghallgatók Önképző Szervezete (JÖSz)

Idén is várja az ELTE és a PPKE joghallgatóit a JÖSz, amely egyedi kurzusrendszerével számos ponton hasznos kiegészítése lehet az egyetemi tanulmányoknak. Az oktatáson felül számos közösségi és karitatív program is szinesíti a szakkollégium tagságának életét. A hamarosan meghirdetésre kerülő őszi felvételi eljárásról a JÖSz közösségi médiacsatornáin értesülhettek leghamarabb.

ESN ELTE

Az Erasmus Student Network egy nonprofit nemzetközi diákszervezet, amely több magyarországi egyetem mellett az ELTE diákjai számára is elérhető. Az ESN küldetése a nemzetközi hallgatók képviselete, támogatása a Magyarországon történő tartózkodásuk ideje alatt. A szervezet a „diák diákot segít” elv alapján működő mentorrendszerrel üzemel. Mentornak jelentkezni szeptember 23-ig tudtok, az angol nyelvre viszont biztosan szükségetek lesz!

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

BEST Budapest

A BEST (Board of European Students of Technology) Európa legnagyobb műszaki egyetemeinek non-profit, politikamentes, önkéntes szakmai diákszervezete. A szervezet rendezvényeinek és online szolgáltatásainak célja, hogy a „hallgatók – vállalatok – egyetem” háromszög szereplőit közelebb hozza egymáshoz. A BME-s tagszervezet már 25 éve működik, számos rendezvény, tábor, verseny fűződik a nevéhez. A BEST-be idén ősszel is van még lehetőségetek jelentkezni. Az utolsó interjúra való jelentkezés határideje szeptember 20.

kommON kommunikációs szakkollégium

A KommON közvetlen célja a tagok és a szakma közötti tudatos kapcsolatépítés. A szakkollégiumban számos, a kommunikációval és annak határterületeivel foglalkozó, egyetemet kiegészítő kurzus, előadás és persze a közösséget is előtérbe helyezve csapatépítő, tábor vár. A jelentkezésre egészen szeptember 23-ig van lehetőség, amely többkörös interjún keresztül a bevonótáborban ér véget.

Liska Tibor Szakkollégium

A Liska Tibor Szakkollégium a BME GTK-n működő szervezet, amely három fő pilléren keresztül folytatja működését. Biztosítja tagjai számára a szakmai fejlődést egy kidolgozott szakkollégiumi életút mentén, melyben a szekciórendszerig való eléréskor a pénzügy, marketing, és üzleti területen szerezhetnek olyan többlettudást, melyet az egyetemi tanórákon való részvétellel önmagában nem. A szakkollégiumba szeptember 25-ig lehet jelentkezni.

Budapesti Gazdasági Egyetem

Tourism Club of BGE

A Corvinuson és a METU-n is megtalálható szervezet BGE-s diákszervezete a KVIK karon működik. Célja, hogy vállalatszerű felépítésével, neves partneri együttműködésekkel és saját, 4 féléves képzési rendszerével támogassa tagságát az előttük álló munkahelyi kihívásokra való felkészülésben miközben olyan gyakorlati, kézzelfogható tudás birtokába juttatja őket, melynek segítségével kitűnhetnek a munkaerőpiacon. A szervezetbe szeptember 16-ig tudtok jelentkezni!

Lámfalussy Sándor Szakkollégium

A különféle kurzusok, workshopok, hazai és nemzetközi esetversenyek mind a Lámfalussy Sándor Szakkollégium által szervezett programok közé tartoznak. A szakkoli 5 bizottságán keresztül neked is lehetőséged nyílik részt venni ezen programok szervezésében miközben egy közösség tagja lehetsz és csapatépítőkben, bevonó táborokban, tanulmányi kirándulásokon tudsz kapcsolati tőkét építeni. A jelentkezésre szeptember 17-ig van lehetőségetek.

Kanyar

A Kanyar a BGE KKK független hallgatói lapja, amely már 1994 óta segíti a külkeres hallgatókat gyakorlati tapasztalatot szerezni a média számos határterületén. A Kanyar szerkesztőségében lehetőség nyílik kipróbálni a cikkírást, lektorálást, fotózást, a különféle grafikai munkák elkészítését, illetve a hirdetésszervezési tevékenységet is. A szervezetbe idén ősszel is lehetőség lesz jelentkezni. További infókért kövessétek a Kanyart közösségi médiafelüeteiken.

A BGE további diákszervezeteiről az egyetem hivatalos oldalán is tájékozódhattok.

További egyetemek

A jelen cikkben olvasható gyűjtés közel sem teljes. Számos más egyetemi és egyetemközi hallgatói szervezet nyitja meg idén ősszel is kapuit a jelentkezők előtt. Tájékozódásra ajánlottak az adott egyetemi weboldalak, egy viszonylag részletes listát pedig az unibreeze oldalán is találhattok.