YBG gála borítókép

Felső vezetők a jövő tehetségeiért – bemutatkozó gálát tartott a Youth Business Group Egyesület

Május 13-án tartotta meg első, YBG: A tehetséggondozás jövője című gáláját a Youth Business Group Egyesület, ahol számos prominens magyar és multinacionális vállalat felső vezetője jelenlétében ismertették stratégiájukat, céljaikat és mutatták be diákszervezeti modelljük működését, amely már számtalan magyar és külföldi egyetemen bizonyított.

A Youth Business Group Egyesület (YBG) egy diákszervezetek alapításával és üzemeltetésével foglalkozó közösség, amely immár 21 diákszervezetet működtet Európa négy országában. A magyar kezdeményezés célja, hogy az egyetemi tanulmányok mellett gyakorlati tapasztalatokon alapuló képzéseket biztosítson a hallgatóság számára olyan diákszervezeti közegek megszervezésével, ahol a szakmai munka mellett a közösségépítésre is nagy hangsúly helyeződik.

Prominens vezetők és ambiciózus fiatalok

A szervezet gálájának célja az ország prominens vállalati vezetőinek, közéleti személyiségeinek megszólítása és figyelmük felhívása volt a jövő tehetséges fiataljainak tudatos képzésének fontosságára. Az eseményen részt vett többek között a MetLife biztosító éléről hamarosan távozó Zolnay Judit, a magyarországi angyalbefektetők közösségét szervező Hungarian Business Angel Network (HUNBAN) elnöke, Csillag Péter vagy épp Rácz Zsófia, Magyarország Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkára. Az esemény a YBG egyik fő támogatójával, a Batthyány Lajos Alapítvánnyal közösen került megrendezésre, a Budai Várban található Lónyay-Hatvany villában.

Felszólalt Jankó Dániel, a Youth Business Group alapító elnöke és Szelőczei Dávid, a szervezet jelenlegi ügyvezetője. Nyitóbeszédükben bemutatták a szervezet történetét, céljait és kihívásait, mint a külföldi terjeszkedés vagy a folyamatos minőségmenedzsment, ami kiemelt szempontként jelent meg a diákszervezetek üzemeltetése során. Bemutatásra került a jelenleg már több, mint 1200 tagot számláló egyesület pénzügyi terve is, továbbá felhívták a jelenlévők figyelmét a biztos finanszírozás fontosságára és az olyan lehetséges támogatási, együttműködési lehetőségekre, mint a szervezet saját fejvadász programja, amely segítségével a legjobb gyakornoki és pályakezdő pozíciókat igyekszik eljuttatni a diákszervezeti tagság számára.

YBG gála záróbeszéd

Tanulás, élmények és karriertervezés

A nyitóbeszédet követően a program közös vacsorával folytatódott, ahol a szervezet különböző élethelyzeteit megélő tagok beszédeit hallgathatták meg a résztvevők. Felszólalt diákszervezeti, központi és alumni tag is, mind a saját fejlődési pályájukat és a YBG által adott lehetőségeket mutatták be a tanulás, a közösségi élmények vagy épp a karrierorientáció és az elhelyezkedés területén. A vacsora végén felszólalt Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos is.

Meglepetés felszólalók

Az esemény záróbeszédében Jankó Dániel kiemelte a tudatos tehetséggondozás fontosságát és a diákszervezeti rendszerek működésének fontosságát, a fiatalok fejlődéséhez, jövőjéhez való hozzájárulását. A beszédet követően a jelenlévők meglepetésére felszólalt Czakó Borbála, a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) elnöke, Zolnay Judit, a MetLife vezérigazgatója és Buday-Kollárik Tímea, a Menedzserek Országos Szövetségének ügyvezetője is. Mindhárman a YBG eddigi sikereit, a velük való együttműködés fontosságát emelték ki.