borító_színház

Így lesz olcsóbb színházjegyed!

Te is azok közé a színházszerető hallgatók közé tartozol, akik már a hónap elején az üres pénztárcájuk tartalmából próbálják kiaprózni a színházjegyüket? Segítünk!

Borító: onkelglocke, Pixabay

Bár a színházak nem hirdetik, de több lehetőség is van arra, hogy olcsóbban szerezzük be jegyünket a kiszemelt darabra.

Ma Este Színház!

A Ma Este Színház! minden este 21:00 után teszi ki listáját honlapjára a következő napra vonatkozóan, melyben különböző előadások megmaradt jegyeit lehet megvásárolni az oldalon keresztül, 50% kedvezménnyel. Érdemes feliratkozni a médium hírlevelére is, ugyanis a segítségükkel fantasztikus előadásokra lehet spontán eljutni igen kedvező áron.

Pótszék vagy állóhely

Sok színházban lehetőség van arra, hogy az előadás napján (vagy már az előtte lévő nap is) pótszéket vásároljunk az általunk kiszemelt darabra. Ezek a jegyek rendszerint 1000-1500 Ft környékén érhetőek el, de sokszor csak a jegypénztárban van lehetőség a megvételükre.

Diákkedvezmény

Ez egy kifejezetten olyan opció, amit a színházak nem szoktak szájbarágósan marketingelni. A diákkedvezményes jegyet kivétel nélkül csak a jegypénztárakban lehet megvásárolni, a diákigazolvány felmutatásával. Ezekben a színházakban juthattok kedvezményekhez:

-Vígszínház, 50% kedvezmény (a kedvezmény a Vígszínházban a karzatra, a Pesti Színházban pedig az erkély 7-9. soraiba érvényes, és az előadás előtt legkorábban egy héttel vehető igénybe)

-Jurányi ház, 40%

-Nemzeti Színház, 40%

-Katona József Színház, 25%

-Örkény István Színház, 20%

-Radnóti Miklós Színház 20%

-Trafó, 20%

-Átrium, 15%

-Thália, 10%

Last minute színházjegy

Az előadás kezdete előtti negyedórában a legtöbb színház a megmaradt jegyeit fillérekért, gyakran pár száz forintért próbálja kiszórni. Az adott színház honlapját az előadás előtti pár órában érdemes figyelgetni és ha azt látjuk, hogy vannak még szabad helyek, akkor a darab megkezdése előtt érdemes lecsapni az utolsó jegyekre a pénztárnál.

Reméljük, rövid információs csomagunkkal sikerült új lehetőségeket kínálni és motivációs morzsákat elejteni a színházba járáshoz!