Haris Gergely a Haris Park előtt

Rendezvényszervezés mesterfokon – Beszélgetés Haris Gergellyel

A Budapest Tourism Club jóvoltából Haris Gergely, a Haris Park ügyvezetője mesélt nekünk karrierútjáról. Hogyan juthatunk el házibulik szervezésétől a több száz fős rendezvények lebonyolításáig? Előadásriport a Hallgatón.

Borítókép: Haris Gergely, A Budapest Tourism Club előadásának vendége

Az október 12-én megrendezésre került előadás témája a Haris Park egy budai rendezvényközpont, amely a Bobo étteremmel kiegészülve nyújt színvonalas helyszínt programok, konferencia beszélgetések, esküvők vagy épp baráti összejövetelek számára.

A Haris szülők 1994 óta vendéglátással foglalkoznak, így fiuk is hamar beletanult a szakma rejtelmeibe. Megismerte a kollégákat, nap mint nap kiszolgálta a törzsvendégeket és beleszeretett ebbe a világba. Nekem a második otthonom nem az iskola volt, hanem az étterem.” – fogalmazott Gergely, majd hozzátette, hogy ez a tapasztalat nagyban meghatározta karrier útját. Ezt igazolja, hogy a Corvinuson végzett közgazdász tanulmányai mellett turizmust és vendéglátást is hallgatott az akkori Budapesti Gazdasági Főiskolán.

De persze az egyetemi évek nem telhetnek el fergeteges bulik nélkül. Egy házibuli megszervezése nem is olyan könnyű feladat, hiszen gondoskodnunk kell az ételről, italokról, a környezetről, szórakoztatásról és nem utolsó sorban egy jó társasról is. Gerely, házigazdaként örömmel szervezett közösséget és szívesen látta vendégül barátait, amely számtalan éles rendezvényszervezési tapasztalatot hozott számára. Külföldi tapasztalatszerzést követően, tért ismét vissza Magyarországra, hogy szüleivel belevágjon a Haris Park projektbe. Az épületben számtalan lehetőség rejlett, amelyet remekül használtak ki egy rendezvényszervezés és vendéglátás fókuszú központ kialakítására.

Nem mehetünk el szó nélkül a Haris Park történelme mellett sem.

Az épület egykor ugyanis a Budai Polgári Lövész Társaság székhelye volt, így központi helyszínként szolgált a pesti és budai arisztokrácia szabadidős tevékenységeihez. Ezen magas színvonal tükröződik vissza az építmény minden részletében. 2005-ben, mikor a Haris család kezébe került az épület, fontosnak tartották a történelmi kötődések megőrzését és ennek még a felújítások sem szabhattak gátat.

A Haris Park, Buda új találkozóhelye

A rendezvényközpont másik különlegessége az ételekben rejlik. Az étlapon egyaránt megtalálhatóak a modern, különleges fogások és az örök klasszikusok is. “Vasárnap dél, az húsleves, rántott hús, túrógombóc” – mondta Gergely, mikor a törzsvendégek kedvenceiről kérdezték. Meglepő, de egyben szívet melengető, hogy a budaiak ragaszkodnak a hagyományos ízvilághoz az a la carte fogások között is.

Ha szemfülesek vagyunk észrevehetjük, hogy a páva motívum számos ponton visszaköszön a park megannyi területén. Az egyik teremben toll formájában, máshol tapétaként jelenik meg, de valamilyen kontextusban minden helyiségben megtalálható. Az indiai kultúrában az örökkévalóság szimbóluma, ami jól köthető a Haris Parkhoz, hiszen a rendezvényközpont három év alatt háromszori újranyitással, a pandémia okozta nehézségek mellett is talpon tudott maradni.

“A magyar konyha színvonalasan elkészítve még mindig a legmenőbb dolog Magyarországon.”Aki egyetért Haris Gergely szavaival, mindenképp látogasson el Budára, fogyassza el a séf ajánlatát vagy a régi kedvencét egy gyönyörű palotában. A történelmi arisztokraták által megszokott színvonal garantált.