Utazz velünk helyszínek

Utazz velünk, avagy tippek sovány pénztárcához 2. – Hova utazzak?

Párizsban egyre drágább a bagett, Londont megközelíteni is drága, Dublinban csak a Primarkot lehet megfizetni. A zsebpénz maradékát számolva megfogalmazódhat bennünk az alábbi kérdés: ebből mégis hova utazzak? Cikksorozatunk második részében olyan úticélokat igyekszünk összegyűjteni, amelyek pénztárcabarát módon hozhatják el számunkra a turista életérzést.

Borítókép: DariuszSankowski, Pixabay

Krakkó, Lengyelország

Lengyel, magyar – két jó barát, együtt spórol, s issza borát. A lengyel nagyváros szerencsére csak annyira megfizethetetlen, mint Budapest. Az árak hasonlóak, a kiutazás pedig olcsó és egyszerű.

Maga a város rengeteg felfedeznivalót tartogat látogatói számára. Krakkóban található többek között a Schindler gyár, a Wieliczka sóbánya, de érdekes sétát ígérhet a főtér környéke (Rynek Glówny) és az óváros is.

Kép: utazomajom.hu

+1 tipp: Minden évben Krakkóban rendezik meg a Beatbox világbajnokságot. A belépőjegy ára nem vészes,  cserébe az esemény hatalmas hatalmas élmény!! Itt megtekinthető egy videó a tavalyi bajnokságról.

Bosznia-Hercegovina

Egy kis érdekesség a sorozatrajongók számára: a Trónok Harca számos jelenetét itt, egészen pontosan Mostarban vették fel. Két nagyon egyszerű oka volt a mostari forgatásoknak: rendkívüli költséghatékonyság és gyönyörű természeti adottságok.

Kép: otptravel.hu

Mostar mellett természetesen az ország bájos kis fővárosát, Szarajevót is érdemes meglátogatni. A város területe mindössze töredéke Budapestnek. A lakossági adatok szerint a népesség nem haladja meg a 300 000 főt, ez a tény -pedig-méginkább elősegíti a zsúfoltságtól mentes kikapcsolódást.

Az ország rengeteg szépséggel büszkélkedhet, melyeknek ára kicsit sem borsos, többnyire párhuzamba hozhatók az itthoniakkal. 

Kolozsvár, Románia

Kolozsvár, avagy Románia kulturális ékköve. Ha egyszerűen szeretnénk leírni a várost, azt mondhatnánk: Kolozsvár olyan, akárcsak Budapest egyik belvárosi kerülete. A környék zsúfolásig van alternatív kávézókkal, kocsmákkal és színházakkal, a 2 lejes turkálók pedig csak úgy sorakoznak egymás mellett. Ezen kívül rengeteg természeti csoda várja a turistákat a város közvetlen közelében, ilyen például a Tordai-hasadék is. Továbbá megcsodálhatunk néhány nem mindennapi múlttal rendelkező épületet is. Ilyen példának okért a Fellegvár, melynek oldalában hosszú éveken át működött – főként a szegényebb rétegek kiszolgálására – bordélyház. Szinte egy lapon említhetjük ezzel a Café Bulgakovot, ami az 1900-as évektől kezdődően számos hírhedt és illegális pókerpartinak adott otthont hosszú évtizedeken keresztül.

Kép: maszol.ro

Tény, hogy a város nem nyújt önmagában kihagyhatatlan látnivalókat. Kolozsvárnak nincs sem Eiffel tornya, sem Trevi-kútja. Az viszont garantált, hogy a város egy nagyon kellemes pár napos kikapcsolódás ígéretét tudja biztosítani, rendkívül olcsón.