utazasi_tippek

Utazz velünk, avagy tippek sovány pénztárcához 1. – Mivel utazzak?

Szeretnél néhány napra te is turistává válni, de a diákmunkás zsebpénz-kiegészítő nem segít fedezni a nyugati életérzést? A fesztiválok lecsapolták a perselyed, de a tárgyfelvétel és az első óráid között még csobbannál a tengerben egy utolsót a nyáron? Új cikksorozatunkban olyan praktikákkal és tanácsokkal igyekszünk segíteni, amik nekünk is rendszeresen be szoktak válni egy-egy utazás során.

Hogyan találjam meg az ideális járatot?

Amikor szóba kerül a nyaralás lehetősége, sokan hajlamosak vagyunk azonnal a repülőgépekre asszociálni. Még ha több opciót is górcső alá veszünk és a repülő tűnik a legjobb, legkényelmesebb utazási eszköznek, nem mindig könnyű megtalálni a legolcsóbb repülőjegyet. Most megmutatjuk, hogy néhány egyszerű lépéssel hogyan lehet több ezer forintot lefaragni a repülőjegy árából!

JESHOOTS-com, Pixabay

1.  Használj járatkeresőt! Bár egyre népszerűbbé válnak a járatösszehasonlító oldalak, sokan még mindig nem profitálnak a lehetőségből. Magyarországon a legismertebb összehasonlító oldal a Pelikán, melynek a funkciója mindössze annyi, hogy különböző légitársaságok legjobb ajánlatait az oldal kivonatként prezentálja számukra.

2.  Ha teheted, légy rugalmas a dátumokkal kapcsolatban! Míg a szállásoknál ez nem kifejezetten jellemző, a repülőjáratoknál akár egy nap eltérés is több tízezer forintos differenciát jelenthet a végösszegnél.

3.      Természetesen a járatkereső oldalak is igyekeznek hasznot húzni a szolgáltatásaik révén. Ha igazán spórolni akartok, az oldalon csak a dátumot, a légitársaságot és magát a járatszámot nézzétek ki, a jegyet pedig a légitársaság saját oldalán keresztül vásároljátok meg, így is faragva a kiadásokon (az árkülönbség gyakran egészen meglepő lehet).

+1 tipp: Ha csak az utazási kedv született meg, de a konkrét úti cél és dátum még nem, akkor fantasztikus ajánlatok előtt toporogsz éppen! A Pelikán rengeteg akciós járatot kínál kijelölt időpontokkal, a legspontánabb utazók néhány ezer forintból fantasztikus nyaralásokon vehetnek részt a segítségével!

   Mivel, ha nem repülővel?

   Az akciós fapados járatok ára folyamatosan emelkedik. Ha nem foglalunk időben, bizony kellemetlen összegekkel is találkozhatunk egy-egy vásárlás során! Ilyenkor érdemes több lehetőséget is fontolóra venni és nem az égi megközelítés mellett kardoskodni.

victoraf, Pixabay

   Bár a közhasználatban még nem kezdett el nagy intenzitással terjedni, de a nemzetközi vasúti járatok lehetősége évről-évre egyre inkább bővül. Ma már átszállás nélkül, 15000 Ft alatt eljuthatunk Erdély szívébe, Prágába, Krakkóba, Splitbe és még számos csodálatos helyre! Kellemes társasággal már maga az út is egy különálló kaland gyönyörű tájakkal és izgalmas önismereti órákkal.

   Ha a vonat lehetősége nem elég meggyőző, utazz busszal! A FlixBus már évek óta Európa-szerte biztosít járatokat kedvező áron. Bár tapasztalataink alapján a FlixBus messze nem olyan kényelmes, mint egy hosszú vonatút, de több helyre el lehet jutni vele Magyarországról (átszállás nélkül) és egy éjszakai alvásidő alatt többnyire meg is lehet közelíteni a kijelölt úticélunkat.

   Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk az utazáshoz és egy kicsit közelebb terelnünk benneteket a pénzspórolás útjához! Következő részünkben még több tanáccsal jelentkezünk!