„Akkoriban úgy éreztük, hogy 48 órát dolgozunk le 24 óra alatt. Nem volt könnyű, de minden percet megért!” – interjú az ALL/iN Fesztivál szervezőivel

Itt a nyár és vele együtt a fesztiválszezon. Na, de hogyan és honnan indul egy fesztivál? Erről beszélgettünk az idei évvel második alkalommal megrendezésre kerülő ALL/iN Fesztivál szervezőivel. Interjú egy fesztivál születéséről a Hallgatón!

Borítókép: ALL/iN Fesztivál

Honnan jött az ötlet, hogy csinálnátok egy saját fesztivált?

A Youth Business Group Egyesület tagjaként vettük észre, hogy jelenleg nincs, vagy kevés olyan rendezvény van ma Magyarországon, ahol a tehetséges, céltudatos egyetemisták egymással találkozhatnak, kapcsolatot építhetnek és mindezt közösen megélt élményeken keresztül tehetik, megfizethető áron. Ekkor született meg a fejünkben az ötlet, hogy egy olyan fesztivált kellene szervezni nekik, ahol éjszaka közösen bulizhatnak, nappal pedig együtt pihenhetik ki a másnap fáradalmait, kapcsolati hálójukat kiterjeszthetik és közben izgalmas programokon vehetnek részt. Célunk az volt, hogy összekössük a Youth Business Group közösség különböző diákszervezeteinek tagjait egy hatalmas közösségi eseménnyel, ezzel összekovácsolva az egész tehetségközösséget. Így született meg a szervezet mottójából (AlwaysAllin) az ALL/iN Fesztivál, az egyetemista szervezetek fesztiválja.

Mikor kezdtétek el a szervezést?

2021-ben szerveztük meg az első fesztivált Tokajon. Nagyon érdekes érzés tölt el, visszagondolni arra, amikor júniusban megkaptuk a zöld lámpát a kormány bejelentését követően, hogy szabad rendezvényeket tartani a nyáron. Így a Covid-ot magunk mögött hagyva 1 hónapunk volt, hogy megszervezzük a fesztivált és ezzel elsők közt legyünk Magyarországon, akik 2021 nyarán fesztivált szerveznek. Magam sem tudom, hogy hogyan sikerült. Akkoriban úgy éreztük, hogy 48 órát dolgozunk le 24 óra alatt. Nem volt könnyű, de minden percet megért! Az idei fesztivált már jóval korábban elkezdtük szervezni, november óta komolyan folynak a munkálatok, már most 80%-os készültségben vagyunk, így koncentrálhatunk a promócióra teljes erőbedobással.

Kép: ALL/iN Fesztivál

Milyen cél vezérel titeket a fesztivál szervezése alatt?

Célunk, hogy az egyetemistáknak egy olyan exkluzív fesztivált szervezzünk, ahol megfizethető áron élhetik át azokat az élményeket, amiket később még évekig fognak egymás közt emlegetni, mint az egyetemi éveiknek legszebb pillanatait.

A tavalyi fesztivál aftermovie-ja

Mit gondolsz, mitől lesz más ez a fesztivál, mint a többi?

A mi fesztiválunk nem egy kifejezett tömegrendezvény. Valamivel alacsonyabb résztvevő számra számítunk, azonban ez az, ami igazán különlegessé teszi. Szinte mindenki ismer a fesztivál végére mindenkit, ezáltal a buliban óriási hangulat alakul ki, az emberek folyamatosan hívják meg egymást a különböző italokra, együtt táncolnak, nevetnek, énekelnek. Nappal együtt mozognak, vesznek részt a programokon, amik tovább erősítik a közösségi életérzést, erre óriási hangsúlyt fektetünk a programokon belül, hogy minél jobban összekovácsolja a baráti társaságokat, szervezeteket és megteremtse a lehetőséget arra is, hogy új baráti vagy éppenséggel szakmai kapcsolatokat szerezhessenek a résztvevők. Ezen túlmenően, ami óriási különbség a többi fesztiváltól az a minőségi szolgáltatás, amit kapnak.

Nincs még egy olyan fesztivál Magyarországon, ahol kedvező áron sátortól kezdve, apartmanon és motel szobán át egészen a hotel lakosztályig mindenki meg tudja találni a számára kedvező szállást, természetesen a fesztivál területén belül. Medencés wellness részleget és chill zone-t, koktélbárt, vízi pipa sarkot, sportolási lehetőséget és további pihentető programelemeket is biztosítunk számukra a fesztivál ideje alatt.

Kép: ALL/iN Fesztivál

Milyen jövőbeli terveitek vannak még a közönségetek számára?

Szeretnénk bevonni az összes magyarországi egyetemről a hallgatókat és az egyetemista szervezeteket a fesztiválba, továbbá óriási terveink vannak a külföldi egyetemeken fellelhető egyetemisták/egyetemista szervezetek bevonására a jövőben, aminek a folyamata már idén elkezdődött. Szeretnénk, hogy a szolgáltatásaink a lehető legjobb minőségűek legyenek és a hozzánk látogatók úgy mehessenek haza, hogy a nyár legjobb 3 napját élték át nálunk és már alig várják, hogy jövőre is újra visszajöhessenek.

Az ALL/iN Fesztivál idén augusztus 25-28 között Mátra Sóstóra várja az egyetemistákat. A jegyeket és a szállásinformációkat itt, a Facebook eseményt pedig itt érhetitek el.