Őszi kirándulás

Őszi mindset váltás – Kuckózz be, és élvezd a változás évszakát

A nyári hőség után sokan vonakodva várják az őszi hűvös levegőt, a nagy szeleket és szemerkélő esőt. A nyári utazás, szórakozás és szabadság azonban nem szűnik meg az új évszak beköszöntével, csupán átalakul. Íme néhány ötlet, hogyan élvezd ki az őszi napokat.

Kirándulj!

Az októberi levegő friss és üde, azonban a nap még sárgára festi az utakat. Nincs is az őszinél jobb kiránduló idő! Szívd tele magad a természettel: csodáld meg a színesbe boruló faleveleket, hallgasd a csendes erdőt, és mozgasd át a tested túrázás közben.

Vezess naplót!

Ősszel a gondolataink is hangosabbak, ilyenkor a legjobb, ha leülsz és papírra veted őket. Ahogyan a környezeted átalakul, Te magad is változol, így a személyes fejlődésedhez elengedhetetlen a tudatosság. Írd össze, mik a terveid erre az időszakra, jegyezd le a céljaidat és vágyaidat, vagy csak öntsd szavakba az érzéseidet!

Tábortűz a barátokkal?

Ahogy hűl az idő, egyre több kedvünk van melegedni a szabadban is. Süssetek egy kis kolbászt, szalonnát vagy pillecukrot a tűznél. Remek barátokkal közös őszi program lehet. Helyszínnek pedig a számtalan közeli erdő mellett akár a kertünk is tökéletes lehet.

Nézz filmeket!

Nyáron sokkal mozgalmasabbak a napok, így valószínűleg kevesebb időt töltesz a képernyő előtt. Ősszel nagyon sok sorozat és film kerül bemutatásra, hiszen ilyenkor egyre többet tartózkodunk négy fal között. A filmnézést is izgalmasabbá teheted: moziba járással – akár autósba -, vagy tematikus estekkel. További játékosságot kölcsönöz a dolognak, ha az ABC betűin keresztül haladsz végig, miközben filmet választassz és ugyanazzal a kezdőbetűs nasival és itallal készülsz be mellé! Példa: Ariel, Almachips, Aloe ital.

Új hobbik?

Ősszel hajlamosak vagyunk befelé figyelni, ami nagyon jó. Ilyenkor szívesen próbálunk ki olyan dolgokat, amik érdekelnek bennünket. Találd ki, Te mire vagy igazán kíváncsi, és mélyülj el benne! Amennyiben kreatívan szeretnéd tölteni az idődet, a scrapbooking, kollázs készítés, festés, sütés mind remek elfoglaltságnak bizonyul. Aktívabb programok reményében a beltéri sportok, de a kirándulás, kocogás is remek alternatíva lehet.

Borozz!

Ha ősz, akkor szőlő. Fedezz fel új borokat, merülj el a bor világában! Manapság rengeteg lehetőség közül válogathatsz kedvedre, az óvilági boroktól kezdve az újvilágig is végig kóstolhatod a palettát – ehhez akár el sem kell hagynod otthonod melegét. Megannyi online borvásárlási lehetőség van már, sőt, ha már aznap a kezedben szeretnéd tudni az italt, Wolton is rendelhetsz. Kalandozz az ízeken keresztül, utazz a történetek által, melyet mesélnek, és ismerd meg, Te magad mit szeretsz. Amennyiben különlegessé szeretnéd tenni, hívd meg barátaidat is, és készítsetek mellé egy fantasztikus sajt tálat is!

Tipp: Amennyiben van kedved, látogass el egy szüretre – hidd el, nem bánod meg! Remek hangulat, isteni italok és ételek, fantasztikus zene. 

Süss!

Nincs is jobb, mint a sütő melege egy vanília illatú konyhában. Rengeteg őszi sütemény várja, hogy elkészítsd őket! Az internet tele van receptekkel, így bármit megvalósíthatsz a megfelelő alapanyagokkal. Szilva, sütőtök, káposzta, alma, füge, dió. Ugye, hogy megjött a kedved?

Olvass!

Kuckózz be egy könyvvel: illatgyertya, gőzölgő tea melletted, pokróc az öledben, esetleg egy kellemes lejátszási lista a háttérben. Ez az idő Neked szól!

Wellness!

Nem biztos, hogy wellness szállodában tudod csak kipihenni magad ebben az időszakban! Teremtsd meg otthon a hangulatot és tegyél fel egy arcmaszkot, készíts egy forró csokoládét, végezetül egy aroma párologtatóval add meg az igazi élményt magadnak!

Nem csak egy wellness szálloda tud valódi pihenési lehetőséget biztosítani. Kellő kreativitással saját otthonodban is megteremtheted a megfelelő hangulatot. Arcmaszk, forró csoki, aroma párologtató. Varázsolj valódi wellness élményt akár a saját szobádba.

Őszi piknik élmény?

Az egyik legjobb őszi program: borozás, olvasás, süteményezés, sütögetés – ezek mind megvalósíthatóak egy piknik keretein belül. Elő a pokróccal, és párnákkal!

Amennyiben szeretnéd profikra bízni az élményt, szívből ajánljuk az Effclusive Picnics csapatát.