Wau kártyajáték

WAU kártyajáték – Nem csak egy kártya

Játék mindenkinek: hogyan alakult egy páros ötletéből kártyapakli, üzenet és közösség egyszerre?

Az előző havi hónap egyetemista termékét követően októberben a Wau kártyajátékot vizsgáljuk, mely nem csak a kutyás gazdikat kovácsolta egybe, hanem a kikapcsolódás mellett felelősségre is tanítja játékosait.

Mielőtt találkoztam Kittivel és Matyival – a Wau megalkotóival -, elvégeztem a házi feladatomat és utánanéztem a játéknak: tudtam, hogy nem csak az üzletben alkotnak egy párt, hogy az ötletük egy nyári napon fogant meg, és azt is, hogy a kártya csupa imádnivaló grafikával van ellátva.

Azt azonban csak az interjú közben tudtam meg, hogy mindketten full time munkahelyen dolgoznak a vállalkozás mellett, hogy Kitti igazából cicás, és hogy Vadon Jani németjuhásza is visszaköszön az egyik kártyalapon.

A páros tökéletes összhangban, vidáman mesélt a folyamatokról, a nehézségekről, valamint rendkívül tudatos lépéseikről. Kittit nagyon érdekelte a művészvilág, így hazai művészeket kezdett követni: ekkor érezte, hogy alkotnia kell. Ez az álom szerencsére meg is valósult a kártya képében. Matyi pedig key account managerként juttatta ezt a doboznyi örömöt az ország többi pontjára, melynek köszönhetően egyre több emberhez jutott el a játék. Számukra a legkedvesebb visszajelzések közt szerepelt, mikor a szakmabeliek elismerték munkájukat, Vadon Jani posztja, amit nem is kértek, valamint a sok kedves szó és  őszinte jókívánság.

Volt egy időszak, mikor Instagramon mindenki olyan fotót küldött, amin kiskedvence a pakli hátterében nézett vissza a kamerába – eleinte azt hittük, van valami kihívás, amiről mi nem tudunk, de később rájöttünk, ez azért van, mert kialakult egy kutyás közösség, aminek mi is büszke tagjai lehetünk.” – mesélt a páros.

Kezdetben inkább gazdik vásárolták a kártyát, de egyre bővült a vásárlói körük, hiszen gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen játszanak ezzel a különleges játékkal. A kártya üzenete, hogy felelős gazdiként az örökbefogadás a cél, de utána is fontos a figyelem. A játékszabály egyszerű: 5 kutyus befogadása és folyamatos szeretgetése. Aki a leghamarabb teszi boldoggá kiskedvenceit, az nyer.

A Wau kártyapakli “szeretetkártyái”

Mi teszi különlegessé a játékot?

Már önmagában a játék egyedisége is, hiszen  van egy üzenete: a felelős állattartás. Ám ez nem egy szimpla gyűjtögetős, egyszerű játék, hanem taktikázás, védelem és egymás szívatása is – utóbbi sokak kedvence. Nem csak a sajátod, hanem a többiek haladását is szemmel kell tartani, akik elé akadályokat kell gördíteni a győzelmed érdekében. Megjegyzem: Természetesen a találkozón volt alkalmam játszani, és nem voltam elég szemfüles. Hab a tortán, hogy elmondásuk szerint én vagyok az első, aki egy interjú során veszített ellenük, hiszen ők kevésbé figyelnek ilyenkor a játékra, mintsem a kérdésekre.

Nem mondom, hogy büszke vagyok magamra, de valakinek ezt a szerepet is be kell vállalnia…

A Wau átment az egyetemista termék teszten, hiszen könnyen elérhető, remek ár-érték arányú, és hihetetlen szórakoztató. A jövőben kiegészítő kártyákat is várhatunk, addig is kíváncsian figyeljük ennek a remek játéknak az útját.

Ha megtetszett a játék, saját paklidat most 10% kedvezménnyel vásárolhatod meg az alábbi oldalon a “wauhallgato” kuponkóddal.

A kedvezmény 11.30-ig érvényes!