Budapest Park – Élvezetek egy forró nyári napon

„Hagyd kint a valóságot” - így szól a Park szlogenje. Ez Július 1-én, pénteken meg is valósult. A 4S Street zenekar, majd pedig Rúzsa Magdi lépett színpadra. A határon túli magyarok fergeteges produkcióját láthattuk.

Múlt héten a pénteki nap volt a legforróbb, legembertelenebb, azonban ez a kapun való belépéskor már érdektelennek tűnt. Fontosabb tényező volt az önfeledt szórakozás, jókedv, boldogság.

Jómagam az utolsó pillanatig reménykedtem abban, hogy jön egy váratlan lehűlés legalább estére. Az élet viszont nem így hozta.

Már az előzenekar, a 4S Street koncertjére is rengetegen érkeztek, amit igencsak jó volt látni, mert korábbi tapasztalataim szerint ez nem mindenhol van így. Jó érzéssel töltött el meglátni és megélni azt, hogy a fiúk is egyre nagyobb ismertségre tesznek szert, amit pedig maximálisan megérdemelnek.

A srácok így is teljes erőbedobással, a meleg elleni küzdelemmel játszottak a tomboló közönségnek. A zenekar pedig rájuk is gondolt.  Az együttes ugyanis színpadra vitt magukkal némi vizet gondolva arra, hogy ez nem csak nekik, hanem a közönségnek is egy valódi küzdelem. Alin, a zenekar frontembere a koncert közepe körül ismertette ezt, majd a nézőtéren lévő, és bátran jelentkező személyek felé dobta, ezzel mindenkit meglepve. Emberséges és tiszteletreméltó cselekedet ez abban az eltorzult világban, amiben az emberek 90%-a csak magára képes gondolni, embertársai esetleges szenvedése pedig nem érdekli őket, csak a saját érdekire képesek koncentrálni. Jó, hogy vannak még ilyen emberséggel megáldott személyek. Talán ez kis dolognak tűnhet, de valójában közel sem az. A már meglévő hangulatot ezzel is tovább fokozta. Hangulatot teremteni tudni kell, de mégse mindenki képes rá. Ők igen. Pont a kisugárzásukból, és tehetségükből adódóan.

Tökéletes példa ez arra, hogy nem csak a tudatosan és előre megkomponált jó vizuállal lehet a közönséget jó hangulatra bírni. Az embereknek fontos a vizualitás – ha tudnak róla, vagy ha csak tudattalanul élvezik – ezért azt gondolom, hogy úgy  valamivel könnyebb ezt elérni, de ez is bizonyítja azt, hogy mégis mindig az a legfontosabb, hogy önmagunkat adjuk.

A „fő attrakció” pedig már csak hab volt a tortán. Már az énekesnő színpadra lépésének másodpercében őrjöngött a közönség. Kivételes hangjával és előadásmódjával mindenkit elvarázsol. Magdit a kiváló táncosok vezették fel abban az értelemben, hogy először ők futottak be, de a vajdasági énekesnő se sokat teketóriázott a megjelenésével.

A nézőközönség összességében egy jó és élményekkel teli estét tudhatott magáénak a határon túli magyarok, zenészek érdemének köszönhetően.