Zene Hallgató – 6. rész

Ismételten zenei kalandra invitálom az olvasókat, amelyben továbbra is hétről-hétre 5 különböző frissen felfedezett vagy éppen megjelent muzsikát, előadót vagy akár konkrét albumot ajánlok. Tartsatok velem!

borítókép: miki357

A nyár közeledtével nem egyedül a napok lesznek hosszabbak és az időjárás egyre melegebb, hanem elkezdődik minden hallgató számára a vizsgaidőszak. Vannak akiknek már májusban és vannak, akik számára csak júniusban kell szembenézniük a megpróbáltatásokkal. Mindenesetre ezen nehéz és ínséges időkben sokat számít, hogy mit hallgatunk, melyik dalok tudnak inspirálni és melyek azok, amelyek alkalmasak a relaxáláshoz. Ebben a részben 5 olyan dalt ajánlok, amelyek átsegíthetnek a vizsgákon.

Fontos, hogy a rovatban továbbra sem a mainstream rádió slágerek vannak a fősodorban, azonban olykor-olykor felkerülhet egy-két felkapott előadó vagy muzsika a listára. Ha te is oda vagy a zenéért és nyitottan állsz minden műfajhoz vagy esetleg nem tudod éppen mit hallgass, akkor jó helyen jársz! Aki esetleg lemaradt volna a legutóbbi részről az itt tudja elolvasni

1. Der traurige Gärtner – Hitzewelle (Radio Edit)

Der trauriger Gärtner egy osztrák hip hop, trap előadó, aki 2017-ben a YouTube-on vált ismerté Ananas című dalával. 2018-ban pedig a Hitzewelle nyári sláger lett egész Ausztriában. Ez igazán találó, mert a cím jelentése hőhullám, emellett a szöveg is elég nyárias. Végül a szám rádió változatában kaptam meg a teljes nyári stílt. Amikor éppen szünetet tart az ember két tétel magolása közben, akkor csak ajánlani tudom egy hideg limonádé mellé lazítás közben.

Elérhető: Spotify, YouTube

2. Beton.Hofi – DOHÁNYBOLT

Május 19-en megjelent Beton.Hofi legújabb dala a DOHÁNYBOLT. A magyar trap-hip hop egyik legkiemelkedőbb és igazán frissítő alakja, amit már bizonyított a comic sins mixtape-jével. Schwarcz Ádám stílusa változatlan, hozza a már tőle megszokott minőséget. A szövegeiben megjelenő képei és szójátékai találóak. Hozza a műfaj kötelező elemeit, viszont még mindig nem csap át majomkodássá. Egy igazi „kerületi klasszikus”. Miközben a háttérben szól nem zökkent ki a tanulásból, bár sokadik hallgatás után azért nehéz megállni, hogy az ember ne énekelje a szöveget. Csak saját felelősségre!

Elérhető: Spotify, YouTube

3. Odd Couple – Dübelmann

Természetesen melyik másik műfaj lehetne, ami egy fáradalmas vizsgára készülés során felrázhat, ha nem a rock az? A német Odd Couple egy berlini garázsrockzenekar. A Dübelmann gyorsasága felélénkít és táncra perdít. Egyből elfeledteti a nehézségeket. A szám 2020-ban jelent meg az Universum Duo albumukon.

Elérhető: Spotify, YouTube

4. Besouro Mulher – Madalena

A Besouro Mulher egy spanyol ajkú indie pop-rockzenekar, melynek 2019 márciusában jelen meg első kislemeze Depois do Carnaval címmel. Ezen az albumon található a Madalena is. Végig nagyon kellemes, nyugtató hangzású, a végén pedig egy pszichedelikus gitárszóló található, amely nem zökkenti ki a hallgatót, hanem sokkal inkább elmélyíti..

Elérhető: Spotify, YouTube

5. Pee Wee Crayton – Do Unto Others

Ez egy klasszikus blues-rock gyöngyszem az 50-es évek Amerikájából. Minden van benne, ami a rock & rollhoz kell. A gitár garantáltan felráz és azon nyomban ritmusra kezd járni a lábad. Akár még a délutáni kávét is helyettesítheti.

Elérhető: Spotify, YouTube

Ezek voltak az előző hét legnagyobb felfedezései számomra, ha listáról valamelyik tetszett vagy ajánlanátok ti is, akkor írjátok meg a Facebook, vagy az Instagram oldalunkon kommentben!