Zene Hallgató – 5.rész

Zenei kalandra invitálom az olvasókat, amelyben továbbra is hétről-hétre 5 különböző frissen felfedezett vagy éppen megjelent muzsikát, előadót vagy akár konkrét albumot ajánlok. Tartsatok velem!

borítókép: Maneskin by Jenn Five

Bár hivatalosan még nincs nyár, de az időjárás igen nyáriassá csapott át. Ennek okán kerestem 5 olyan dalt, amelyek segítenek rá

Fontos, hogy a rovatban továbbra sem a mainstream rádió slágerek vannak a fősodorban, azonban olykor-olykor felkerülhet egy-két felkapott előadó vagy muzsika a listára. Ha te is oda vagy a zenéért és nyitottan állsz minden műfajhoz vagy esetleg nem tudod éppen mit hallgass, akkor jó helyen jársz! Aki esetleg lemaradt volna a legutóbbi részről az itt tudja elolvasni.

1. Augie Bello & Orange Bananas – Pepperoni Pizza

New yorki születésű Augie Bello és a horvát származású Orange Bananas művésznéven dolgozó Stjepko Zebec közös alkotása igen hamar belophatja magát a szívünkbe, és  a fülünkbe. A szám hangsúlya erőteljesen Bello szaxofonjátékára éleződik ki, amitől kellően meghozza egy medencés partihoz a hangulatot.

Elérhető: Spotify, YouTube

2. Lipka – Change

A Lipka egy 2010-ben alakult kétfős formáció. Hangzásukban keveredik az elektronikus zene, a disco és a funky egyaránt. A Change is pont egy ilyen szerzemény, megvan benne a lüktetése, fel-felhangzik egy elektromos gitár is. Kertipartikhoz ideális.

Elérhető: Spotify, YouTube

3. Bomb the Music Industry! – I Don’t Love You Anymore

Ez egy antiszerelmes ballada az amerikai Bomb The Music Industry! nevű ska/punk együttestől. Nem nevezném tipikus nyári slágernek, viszont a jó hangulat garantált. Gyors, tele van fúvósokkal és a szöveg  igazán szókimondó, ahogy a fent említett két stílusirányzathoz illik. Kiváló táncoláshoz, megőrüléshez és tomboláshoz a barátokkal együtt.

Elérhető: Spotify, YouTube

4. Wargirl – Little Girl

A Wargirl egy 6 főből álló német indie popzenekar. Ezzel a dallal ismertem meg az együttest és egyből megkedveltem őket, könnyen megmarad az ember fülében. A hangzása némi 80-as évek szinti popot idéz, amely akár a nyári emlékeink háttérzenéjeként is funkcionálhat.

5. Måneskin – SUPERMODEL

Miután a zenekar tavaly berobbant az Eurovízión, majd meg is nyerte azt a Zitti e Buoni című, azóta slágerré vált dalukkal, folyamatosan járják a világot és turnéznak. A koncertezés mellett új számok felvevésére egyaránt találnak időt. Pár napja megjelent legújabb szerzeményük SUPERMODEL címmel, amely nagyon esélyes arra, hogy az idei nyáron sokat fogják játszani a rádiók.

Elérhető: Spotify, YouTube

Ezek voltak az előző hét legnagyobb felfedezései számomra, ha listáról valamelyik tetszett vagy ajánlanátok ti is, akkor írjátok meg a Facebook, vagy az Instagram oldalunkon kommentben!