Budapesti helyek és programok borítókép

Budapesti helyek és programok, melyeket a budapestiek sem ismernek

Nyár, hőség, korlátlan szabadidő. Az életünkbe ugyanazok a strandok, ugyanazok az utcák és ugyanazok a lángosok térnek vissza állandóan. Az ország szívében élünk, lehetőségeinket mégsem vagyunk hajlandóak megismerni. A városban töltött éveink során felhalmoztunk néhány biztos pontot a fejünkben létező, személyspecifikus budapesti térképünkön. Ezeket a helyeket már kitapasztaltuk és nem akarjuk megcsalni őket az ismeretlennel. Cikkünkben mégis igyekszünk kedvet csinálni az újdonságok befogadásához és olyan tippekkel szolgálni, amelyek eddig felfedezetlenek és érdekesek lehetnek!

Borítókép: PhilipBarrington, Pixabay

Ha nem költenél az aktív pihenésre, irány a Róka-hegy!

A Budapest perifériáján rejtőző természetvédelmi különlegességet Magyarország „Grand Canyonja”-ként is emlegetik. Útközben felfedezhető több barlang és forrásvíz is, de a hely báját a hatalmas bányaudvar adja. A Róka-hegy megközelítése is nagyon egyszerű! A szentendrei HÉV csillaghegyi megállójától egy mindössze húsz perces sétára található a természet közelségének legszebb ígérete.

Budapesti látnivaló a Róka-hegy
Kép: Tassy Márk, Magyar Természetjáró Szövetség

Ha már felértünk a legmagasabb pontra (254 m), érdemes pihennünk egy kicsit a visszaút előtt. A kilátó környékén több mezős rész is tökéletesen alkalmas arra, hogy a már bekészített plédet kiterítve piknikezzünk és a nap hátralévő részében szőlőszemet eszegessünk és kártyázzunk.

Ingyen mozit a diákpénztárcának!

Ha te is a filmek szerelmese vagy, ideje megismerkedned a 3. kerületi Budapest Garden kertmozijával! A kert szinte a nyár minden napjára szervez ingyenes vetítéseket, a moziműsort pedig mindig egy hónappal korábban feltöltik a honlapjukra. Mivel jegyet nem lehet váltani a filmekre, így a helyfoglalások érkezési sorrend alapján történnek (rendszerint 21:00-kor kezdődnek a filmvetítések, így ajánlott fél 9-ig lecsapni a legjobb helyekre). A helyszínen lehetőség van többek között kézműves sörök, különböző koktélok és finom rágcsák fogyasztására is, amelyek tökéletes mellékízzel kísérhetnek végig egy whiskey-erősségű Woody Allen alkotást, vagy egy olyan lágy animációs filmet, mint egy tökéletes hőfokra lehűtött sportfröccs.

Remek budapesti program lehet a Budapest Gardenben található kertmozi
Kép: funzine.hu

Filléres koncertek gyűjtőhelye

Egy korábbi cikkünkben már írtunk az open micről. Ezúttal egy konkrét helyet szeretnénk kiemelni, ami rendszeresen biztosít teret többek között az open micnek és a kisebb underground koncerteknek is. Az Úri Muri a belváros szívében található, a Wesselényi utcában. A helyen megismerkedhetünk feltörekvő zenészekkel, ingyen élvezhetjük a meglepetésfellépők új dalait és még sört is ihatunk. Nyár, zene, új emberek, vicces beszélgetések és mámoros éjjelek: Irány a Wesselényi utca 19.!

Remek programlehetőségek az Úri Muriban

Lelki gyógyshopping, amitől nem sírja el magát a pénztárcád

Mióta egyre nagyobb divatnak örvend a turkálók intézménye, a Hádákat és Humanákat elöntötték a korábban csak plázákban gyülekező, márkás cuccok után nyáladzó bolti hiénák tömege. Régen a használt ruhaboltok fő ismérvei az olcsó és különleges ruhák voltak, mára azonban az ismertebb „turi-láncok” sutba dobták ezeket a kulcsszavakat. Termékeik összessége vetekszik a fast fashion kínálatával, árban még túl is szárnyalta őket. Akadnak azonban olyan turkálók, melyeknek neve egyelőre még nem visszhangzik a budapesti utcákban. Ha véletlenül a Kertész Géza utca környékén sétálnánk, könnyedén egy használtruha-butik, a Swappis ruhaforgó bejárata előtt találhatnánk magunkat. A hely különlegessége, hogy a megunt, kinőtt vagy béna ajándéknak ítélt ruháit bárki leadhatja az üzletben. A ruhákért cserébe pontokat lehet kapni, amiket le lehet vásárolni az üzletben.

Swappis ruhafogó egy igazi új felfogású turi
Kép: swappis.hu

Obskurus – felfedezem a várost!

Utolsó ajánlónk nem egy helyet, hanem egy programot jelöl. Az Obskurus egy modern fogócska, nagyoknak. Egy kézbe kapott okostelefon és egy arra telepített applikáció segítségével csapatok versenyeznek egymás ellen, miközben különböző feladatok és instrukciók alapján egy kreatív városfelfedezésen vehetnek részt. A program körülbelül 3 órás, jelentkezni itt lehet. Az ár rendkívül kedvező, egy csoport részére (2-7 fő részére) 8000 Ft a program regisztrációs díja, tehát az Obskurus baráti társaságok számára kihagyhatatlan!

Az Obskurus ideális akár nagyobb csapatok szórakoztatására is
Kép: obskurus.hu

Bízunk benne, hogy az előttünk álló nyár elég időt biztosít majd arra, hogy újabbnál újabb helyeket fedezhessünk fel, és azt örömmel be is mutathassuk majd egymásnak! Legyünk motiváltak és vágyjunk az ismeretlen felfedezésére!